[7-1]
Csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók : 1 csirkemell
3 db tojás
3 evk. liszt
3 evk.tejföl
15 dkg trappista sajt
1 kávéskanál ételízesítő
1 kis fej vöröshagyma
só,bors,petrezselyemzöld
25 dkg szeletelt bacon
Elkészítés : A tojásokat kissé felverjük majd belekeverjük a lisztet, tejfölt, reszelt sajtot,az apróra vágott petrzselyemzöldet, reszelt vöröshagymát, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.A sóval óvatosan bánjunk,mert az ételízesítőben is van só és a baconban is. A csirkemellet vékony csíkokra vagy kis kockára vágjuk.A csirkemellet belekeverjük a masszába.Őzgerincformát kibélelünk alufóliával úgy,hogy a tetejére is jusson majd.A szeletelt baconnal beterítjük az őzgerincfomát úgy,hogy a szeletek széle túllógjon a formán.Bele öntjük a masszát beborítjuk szalonnával és betakarjuk alufóliával.
Előmelegített sütőben (200 fokon) 40 percig sütjük majd a fóliát kihajtjuk vagy akár le is szakíthatjuk és megpirítjuk a szalonnát. Amikor megpirult a szalonna kiveszem a sütőböl és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kifordítom leveszem róla az alufóliát és visszateszem a sütőbe hogy a tetején is megpiruljon a szalonna.A sütési idő összesen kb. másfél óra.
Jó étvágyat!
Megj.:Sok ilyen receptet lehet találni,de a mi ízvilágunknak ez a legfinomabb. |
Pörkölt kicsit másként...rakottasan
Darált húsból pörit fözünk.
Kell még hozzá nokedli.
Veszünk egy jénai tálat és egy pici olajjal kikenem.
A tál aljára noklit teszünk, rá a pörit és meglocsoljuk tejföllel.
Erre rátesszük a maradék noklit.
Aki akarja megszórhatja még reszelt sajttal.
Be a sütöbe és csak addig sütni amig a sajt megpirul a tetején.
|
Töltlött paprika másként
Kaliforniai paprika (vastag husu)
daralt hus
tojas
1 bögre rizs
hagyma
so
majoranna
Ugyan olyan tölteleket csinalunk mint a töltött paprikanak...tehat a rizst megfözzük egy kis hagymaval.
A daralthust tojassal,soval,hagymaval,majorannaval izesitjük.
A megfött rizst összekeverjük a hussal.
Megmossuk a paprikat es hosszaban felbe vagjuk.
A paprikakat megtöltjük a daralthussal.
Tepsibe tesszük es folia alatt kicsit paroljuk.
Ha majdnem kesz leveszzük a foliat es egy kis reszelt sajtot szorunk a tetejere.
Ha megpirult a sajt kesz is!
Jo etvagyat!
|
Stahl Judit fözte ma reggel.
3 doboz tonhalkozerv (1db.185gr)
2 tojás
petrezselyem
kicsi bors
és liszt amennyit felvesz.
Sót nem nagyon kell hozzá tenni mert a halkonzerv egy kicsit sós.
Ez egészet összekeverjük és botmixerrel apritjuk.
Az olajat megmelegitjük es kisütjük.Szép aranysárga szine legyen.
Uborkát,paradicsomot,pici hagymát és jégsalátát összekevertem es saláta öntettel meglocsoltam.
Nagyon finom lett.
|
NARANCSOS KACSA
Kacsacomb (személyenként 1 darab)
1 narancs leve
3-4 evőkanál narancslekvár
fűszerek (só, fahéj)
Elkészítés:
A kacsacombot forró víz alatt mosd át. Itatóskendővel szárítsd fel róla a nedvességet, fűszerezd kevés sóval, és a zsíros részével lefelé tedd be egy tepsibe.
Locsold rá a narancs levét.
Takard le, és süsd egy-másfél órát, amíg a hús a saját levében megpuhul. Félóránként fordítsd meg a tepsiben a húst.
Amikor megsült, kend meg a fahéjjal elkevert narancslekvárral, és tedd vissza a sütőbe, fedő nélkül tíz percre.
Köretnek jól illik hozzá kuszkusz, rizs vagy grillezett burgonya, zöldsalátával. |
SAJTOS PECSENYE
4 szelet sertéstarja
20 dkg sárgarépa
20 dkg mirelit szemes kukorica
5 dkg vaj
10 dkg sajt
3 evőkanál olaj
só
bors
petrezselyem
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd megsózzuk, megborsozom, és az olajban rövid idő alatt, magas hőfokon pirosra sütjük. A zöldségeket sózott vízben főzzük meg,majd vajon átpároljuk. A megreszelt sajttal megszórt hússzeleteket hőálló tálba fektetjük, köréje a zöldség ragut és felforrósított sütőben néhány percig sütjük.
Nagyon finom! |
Várom receptjeiteket , hogy másokkal is megoszthassuk.
Ha képet is szeretnétek feltölteni és nem sikerül küldjétek el és felteszem.
varibcsi@freemail.hu |
[7-1]
|