Vadas mártás Zsemlegombóccal
Zsemlegombóc
2 db zsemle
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
Só, bors / ízlés szerint
3-4 evők liszt
Apróra vágott petrezselyem zöld
A zsemlét kockára vágjuk és olajon megpirítjuk. Vizet felforraljuk és utána keverjük össze a gombócnak valót, hogy a pirított zsemlekocka ne puhuljon meg.
A fent leírtakkal a zsemlekockát összekeverjük. Gombócokat formázunk és kifőzzük vagy kanállal kiszaggatjuk. Amikor feljön, a víz tetejére leszűrjük.
Hús elkészítése
4-5 szelt hús / a vadhús a legjobb, de én sertés karajból készítettem
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és grízes lisztbe beleforgatjuk. Olajba hírtelen megforgatjuk, hogy kifehéredjen, majd lefedjük, kis vizet öntünk hozzá és megpuhítjuk.
Vadas Mártás
Saját kezűleg szoktam készíteni, de most 500 gr tasakos vadas mártást vettem.
1 teáskanál kristálycukrot karamelizálni, hozzáönteni a tasak tartalmát és tejföllel, mustárral ízesítetni.
A húst tányérra tenni rászedni a mártást és zsemlegombóccal tálaljuk.
Jó étvágyat!!
|