Olajos kifli
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 evk. só, 1.5dl tej, 2.5dkg élesztő, 1dl étolaj, 1 teáskanál cukor, 2 evk. tejföl, 1 egész tojás, 3 dkg olvasztott margarin. Kenéshez: 1 egész tojás.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. Majd a margarin kivételével összegyúrjuk a tésztát. 1 órát kelesztjük majd 4 cipót csinálunk belőle. Egyenként kinyújtjuk margarinnal megkenjük 6 vagy 8 cikkre vágjuk és feltekerjük. Margarinozott tepsibe tesszük és még fél órát kelesztjük. Tojást felverjük és a kiflik tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.
Tetszőlegesen tölthetjük. A tetejére is bármit szórhatunk.
Én a kelt tésztákat szoktam úgy is készíteni, hogy előző nap elkészítem, zacskóba teszem és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Hugi
|
Szia Hugi elkészítettem.
Én raktam a tésztába 2 marok apróra vágott bacon szalonnát.
Mennyei lett !!!
Köszönöm a receptet !!