Alma leves
Hugi recept
Hozzávalók:
2 db alma
1 evk liszt
1 evk telföl
citrom
2-3 evk cukor
fél kávéskanál vaníliáscukor
fél rúd fahéj
só
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk félbe vágjuk és a magházat is
kivesszük,majd kockára vágjuk.Ciromlével megcsöpögtetjük és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük és fetesszük főni.
Beleteszünk egy csipet sót és a fahéjat.A habaráshoz a lisztet és a tejfölt csomómentesen kikeverjük,majd mikor a leves felfort a leves levéből legalább 4 evőkanálal teszünk a habarásba és jól kikeverjük,csak eggyesével kanalazzuk a levet és minden kanál után kavarjuk össze, ne egyszere, mert akkor csomós lesz.
A habarást a forró levesbe öntjük, összekeverjük és újra felforraljuk.Mikor
felforrt készen is van. Levesszük a tűzről és cukorral és vaníliáscukorral
ízesítjük.
Jó étvágyat!
|