Tejfölös kakaspörkölt
4 személyre
1 egész fiatal házi kakas / darabolva
3 evők zsír
3 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
Só, bors, pirospaprika,
1,5 dl tejföl
2 evők liszt
Én nagy serpenyőbe készítem. Így egymás mellé tudom helyezni az aprólékot.
Zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, levesszük, a tűzről s hozzá keverünk 2 evők pirospaprikát, 1 csapott evők sót, borsot ízlés szerint az apróra vágott paradicsomot, paprikát és a reszelt fokhagymát.
Belehelyezzük a kakas aprólékot, jól összekeverjük és felöltjük vízzel, hogy jól ellepje.
Visszatesszük a tűzre és lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük a húst.
Amikor kész a tejfölbe a lisztet belekavarom és a pörkölt levével csomómentesre keverem.
Hozzákeverem a húshoz a tejfölös lisztet és 1-2 percig forralom vele, amíg besűrűsödik.
Galuskával, tésztával tálalom.
Jó étvágyat!
|