A palacsintát a fantáziátokra bízva töltsétek. Fel sem tudnám sorolni annyi féle képen lehet, kakaós, túros, lekváros, pudingos, diós, csokoládés .....
Tésztaelkészítése
1 liter tej
3 egész tojás
2 csapott evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 evőkanál olaj
Liszt
A tojást a cukorral, a sóval és a reszelt citrom héjával elkeverem. Hozzá rakom az olajat, öntök 1 bögre lisztet meg egy kis tejet és csomómentesre keverem. Addig adagolom hozzá felváltva a lisztet és a tejet, amíg az 1 liter tej el nem fogy. A tésztának, tejszín sűrűségűnek, csomómentesnek kell lennie. Pihentetjük fél órát és szódavízzel, vagy buborékos ásványvízzel hígítjuk. Serpenyőt felmelegítjük és a palacsinta mindkét oldalát pirosra sütjük.