Almás linzer
/ anyum receptje, Ő sütötte :-) /
50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
csipet só
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
A fent leírtakat összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy jól összeálljon. Hűtőbe tesszük 1 órára.
A tésztát 2 felé osztjuk.
Tepsit kivajazunk, az egyik tésztát kinyújtjuk, belerakjuk a tepsibe, ráöntjük a megdinsztelt almát majd a másik tésztát is kinyújtva rátesszük.
A tetejét megkenjük tojás sárgájával és megszurkáljuk pár helyen.
Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
Töltelék:
1 kg almát meghámozzuk, lereszelünk és egy diónyi margarinon megdinsztelünk 15 dkg cukorral és fahéjjal.
Jó étvágyat !
|