Egy edénybe vizet teszünk és, beleteszünk 1 teáskanál sót, fél citrom levét és 2 db babérlevelet. Amikor felforrt beletesszük 5 percre a megtisztított gombát.
Majd leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
Töltelék
A májat megtisztítjuk, és apró csíkokra vágjuk. Pici olajba reszeljük a hagymát és a fokhagymát kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a májat 1 evőkanál Majorannát és a borsot. Lefedjük és megpuhítjuk 10 perc alatt kész. Levesszük, a fedőt megszórjuk, lisztel a tejjel és a tojás sárgájával elkeverjük és össze turmixszoljuk. Krémes állagot kell, hogy kapjunk.
10 db gombát megtöltünk a töltelékkel és az üreseket rátesszük. Bepanírozzuk és pirosra sütjük.