Székely káposzta
/ Böbemama recept /
40 dkg sertés comb
2 fej vöröshagyma
1 kg savanyú káposzta
3-4 szelet kolbász
Só, bors, pirospaprika, köménymag, szemes bors
2-3 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma
A húst megmossuk és kockára vágjuk.
2 evőkanál zsíron a felkockázott vöröshagymát megdinszteljük. Beletesszük, a húst átforgatjuk a forró hagymás zsírosba, hogy kifehéredjen, rászórjuk a fűszereket ízlés szerint.
Rátesszük az átmosott savanyú káposztát, hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet és jól összeforgatjuk az egészet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje.
Lassú tűzön főzzük és néha megkavarjuk.
Amikor majdnem puha a hús beletesszük a kolbászt és készre főzzük.
Tejföllel tálaljuk!
Jó étvágyat!
|