Oláh palacsinta
A recept még a nagymamámtól származik.
6 db-hoz:
25 dkg liszt
Diónyi zsír
1,5-2 dl langyos vízbe 1 teáskanál só, amit felolvasztunk benne
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk és annyi langyos vízzel állítjuk össze, hogy könnyed , de ne kemény tésztát kapjunk.
6 részre osztjuk, majd mindegyiket külön kinyújtjuk vékonyra, vagy kihúzgáljuk, mint a rétes tésztát és megkenjük zsírral. Feltekerjük és csigává formázzuk.
A csigákat vagy kistányér nagyságúra nyújtjuk ,akkor vastagabb lesz a tészta.
Ha nagytányér nagyságúra nyújtjuk, akkor vékonyab lesz a tészta ki hogy szereti.
Serpenyőben forró olajban, vagy zsírba szép pirosra megsütjük, mindkét oldalát .
Nagyiék fahéjas cukorral ették így mi is. De lehet lekvárral, ki hogy szereti.
Jó étvágyat!
|
De ha sós a tészta, miért édes rá a feltét?..