Somlói galuska 1
4 tojásból vékony piskótát sütünk.
1 dl rumos tejben mazsolát áztatunk.
Krém hozzávalói:
25 dkg cukor
2,5 evk kakaópor (cukrozatlan)
2 evk liszt
1,5 dl kávé
6 dl tej
7 dkg margarin
A margarin kivételével a krém hozzávalóit összefőzzük. Amikor felforrt a tűzről levéve belekeverjük a margarint. Addig keverjük míg a margarin elolvad. Kicsit meghűtjük a krémet, de inkább meleg legyen, ne forró.
A kihűlt piskótát kisebb darabokra tépkedjük. Elkezdjük rétegezni egy mély tálban. Piskóta, mazsola, egy kis rumostejjel meglocsoljuk a piskótát, krém. Ezt addig fojtatjuk míg tartanak a hozzávalók, tetejére krém kerüljön. Amikor kihül egy éjszakára hűtőbe teszem. Tejszínhabbal tálalom.
Somlói galuska 2
5 tojásból vékony piskótát sütünk.
1 dl rumos tejben mazsolát áztatunk.
Krém hozzávalói:
1 csomag csokoládés pudingpor
1 liter tej
35 dkg cukor
2,5 evk kakaópor(cukrozatlan)
2 evk liszt
1,5 dl kávé
7 dkg margarin
Az elkészítés ugyan az mint az 1-nél, de a pudingport is bele kell főzni.
Ez egy kicsit nagyobb adag az előzőnél és egy kicsit keményebb a krém, de így is fincsi.
Jó étvágyat!
|
Köszike Hugi a recepet.
Köszike anyu hogy elkészítetted.
Nagyon finom volt :) puszika nektek