Só,bors,pirospaprika, erős paprika,őrölt kömény és babérlevél, aki szereti.
A tüzet a férfiakra bízzuk.
A húst apró kockára vágjuk és megmossuk.
A hagymát kockára vágjuk, beletesszük a meghámozott paradicsomot és fehérpaprikát majd megdinszteljük. Amikor szép aranysárga beletesszük a húst és ízlés szerint a fűszereket majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.
Amikor félig puha a hús a hozzáöntjük a babot, megtisztított felkarikázott répát, zöldséget és a fokhagymát. Felöntjük bőségesen vízzel.
Amikor a bab már majdnem puha, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát és a házi csipetkét. Készre, puhára főzzük.
Csipetke:
2 tojást, pici sót 1 dl vizet összekeverünk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne ragadjon és jól csipkedhető tésztát kapjunk.