Horthy lepény
/ Nagyim kedvenc sütije, de ezt anyukám sütötte /
Tészta
50 dkg liszt
15 dkg zsír vagy 18 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 csipet só
A tésztát összeállítjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtahtó tésztát kapjunk.
4 felé szedjük, kinyújtjuk és előmelegített sütőben a lapokat megsütjük szép aranysárgára.
Tipp:
A tésztát tejföllel is összeállíthatjuk.
A tésztábol lehet 3 lapot is sütni , akkor vastagabb a krém benne.
Töltelék
1 l tej
10 evők. liszt
20 dkg cukor
2 evők. kakaó
1 vaníliás cukor
10 dkg vaj
A cukrot, kakaót,és a lisztet a tejben megfőzzük. Majd hozzá adjuk a vaníliás cukrot. Kicsit kihűlt belekavarjuk a vajat.
A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejét csoki mázzal vagy kakaó mázzal bevonjuk.
Kakaó Máz
8 dkg cukor
3 evőkanál víz
1 evők kakaó
6 dkg vaj
A cukrot és a vizet sűrű sziruppá főzzük. Ha felfő, a tűzről levesszük és a kakaót és a vajat beletesszük. A tészta tetejére kenjük.
Szervusz Iboly! Gyönyörűséget csinálsz, nagyon tetszik!!!! Ha nem tudok mit főzni, majd válogatok a kívánatos ajánlatból. További jó játékot kívánok, Ági