Spenótos lasagne
Hugi recept
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
4 gerzd fokhagyma
25 dkg spenót
10 dkg húsos szalonna
1 kg darált sertéshús
1 kg hámozott darabolt paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál finomra vágott bazsalikom
2 evőkanál margarin
4 evőkanál liszt
5 dl tej
1 csipet őrölt szerecsendió
1 evőkanál olaj
40 dkg lasagne tészta
15 dkg reszelt sajt
Előkészítés:
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk. A szalonnát apróra kockázzuk.
Elkészítés:
1. A szalonnát zsírjára sütjük, megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a darálthúst, és fehéredésig pirítjuk.Hozzá adjuk a pardicsomot és a paradicsimpürét, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük.Összeforraljuk és takarék lángon fedő alatt megfőzzük.
2.Elkészítjük a besamell mártást. A lasagne receptnél olvasható.
3. A spenóthoz forró olajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzá adjuk a spenótot és megfonnyasztjuk,amikor megpárolódott pépesítjük. Hozzá keverjük a besamellhez
4. Elkészítjük a lasagne tésztát.Ez is olvasható a lasagne receptnél.
5.A margarinnal kikenünk egy tálat majd ekezdjük a rétegezést.Tészta, húsos ragu, tészta, spenótos besamell, tészta... addig fojtatjuk a rétegezést még a hozzávalók el nem fogynak.A tetejére húsos ragu kerüljön és a reszelt sajt.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és addig sütjük míg a tetején megpirul a sajt.
Jó étvágyat!
|