Töltött ízes kelt tészták
4 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 csipet só
2 evőkanál mazsola / elhagyható /
1 tojás sárgája
10 dkg margarin
1 evők. olaj
Liszt
Töltéshez
Lekvár, Mogyorókrém,
Bár mivel tölthető!!!!!
A tejben az élesztőt felfutatjuk, hozzáadjuk a cukrot, olajat az olvasztott vajat, sót, mazsolát, a tojás sárgáját és annyi liszttel keverjük össze, hogy a kezünkről leváljon.
Én mindig fakanállal keverem a tésztát, és amikor leválik, a fakanálról meglisztezem a tetejét és fél órát kelesztem.
Amikor megkelt 6 kis cipóra szedem, kinyújtom vékonyra és megkenem, az egész tésztát lekvárral majd feltekerem. Amikor 2 kész van, egymással összetekerem őket.
Készítettem, lekvárosat, mogyorókrémeset, és a kettőt vegyesen. Nagyon finomak lettek!
Tetejüket tojásfehérjével megkenem és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben szép pirosra sütöm.
Jó étvágyat!!
|