2 evőkanál rum és kávés kanál mandula likőr / átlátszó/
1 nagy csomag babapiskóta
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumot, a mandula likőrt, vaníliás cukrot, mascarponet és simára keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
0,5 dl kávét főzünk, hozzáadunk 7 evők porcukrot, 3 evők rumot és 1 evők mandula likőrt. Ebbe áztatjuk a babapiskótát.
Elkészítés:
Négyszögletes, vagy hosszúkás jénai tál aljára teszünk mascapornet , majd kávéban megáztatott babapiskótákat szorosan egymás mellé teszünk . Addig rakosgatjuk, egymásra még a massza el nem fogy. Hűtőbe tesszük, és tálaláskor kakaóval hintjük meg.
Szia Ibcsikém! Nem rég készitettem elöször ilyen Tiramisú sütit de én a mascarponét összekevertem 3 deciliter tejszinnel,és ezzel öntöttem le ,te ki probáltad már igy?Ja és nem mandula likört tettem bele ha nem rúm aromát, isteni finom volt Puszi igy tovább Égacska
Szia Ibcsikém! Nem rég készitettem elöször ilyen Tiramisú sütit de én a mascarponét összekevertem 3 deciliter tejszinnel,és ezzel öntöttem le ,te ki probáltad már igy?Ja és nem mandula likört tettem bele ha nem rúm aromát, isteni finom volt Puszi igy tovább Égacska