Fél kiló eper /jól megmossuk, ha nagyok kettévágjuk
6 tojásból piskótát készítünk.
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük hozzáadjuk a 6 evőkanál cukrot és tovább verjük. Amikor jó kemény beleöntjük a tojások sárgáját a 6 evőkanál lisztet és fél csomag sütőport. Ezt óvatosan összekeverjük, hogy ne nagyon törjön a hab. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
Krém
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
Fél csomag vaníliás pudingpor vagy 1 evőkanál zselatin
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a liszttel és az 1 liter tejjel majd feltesszük főni. Amikor forr, leoltjuk és hozzáöntjük a vaníliás cukrokat és óvatosan hozzákavarjuk a tojás fehérjét. A fehérje a forró krémbe szépen megfő.
Ha pudinggal készítjük, akkor a sárgájához adjuk.
Ha zselatinnal akkor tasakon leírtak szerint készítjük és a mikor langyos a krém akkor adjuk hozzá.
A piskótára kenünk egy kis krémet, rárakjuk az epret, majd a többi krémet rátesszük.