A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, csipet borsot és sót szórunk bele és összekeverjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára, szép pirosra sütjük.
A hagymát felszeletelem.
A burgonyát megpucoljuk és 4 dl vízbe feltesszük főni. Amikor kész összetörjük, a burgonyát beletesszük a sót a szalonna zsírját az élesztőt belemorzsoljuk és annyi lisztel dolgozzuk össze, hogy a fakanálról szépen leváljon. Fél órát kelesztjük.
Tepsit kiolajozok, beleöntöm a megkelt tésztát szépen eligazítóm, és előmelegített 180 fokos sütőben elősütöm 10 perc alatt.
Kiveszem, megkenem a fokhagymás tejföllel, rászórom a szalonnát, borsozom rárakom a lila hagymát és sajtot reszelek rá.
Pirosra-készre sütöm.
Kenyér lángos 2
Tészta:
2 db burgonya
2 evőkanál só
1 csipet cukor
2,5 dkg élesztő
1 kis doboz kefir
liszt
Az tészta más, de az elkészítése a fent leírtak szerint ugyan az.
Kenyér lángos 3
Tészta:
3 dl langyos víz 2 evőkanál só
1 csipet cukor
2,5 dkg élesztő
1 kis doboz kefir
liszt
Az tészta más, nincs benne burgonya.
Langyos vízbe az élesztőt belemorzsoljuk, majd tálba öntjük és a többi hozzávalót
hozzákeverjük és annyi liszttel állítjuk össze, hogy a tálról leváljon.
Tepsit kiolajozok, beleöntöm a megkelt tésztát szépen eligazítóm, és előmelegített 180 fokos sütőben elősütöm 10 perc alatt.
Kiveszem, megkenem a fokhagymás tejföllel, rászórom a szalonnát, borsozom rárakom a lila hagymát és sajtot reszelek rá.
Először is gratulálok az oldaladhoz.
Megsütöttem nagyon finom lett én még raktam rá kolbászt is karikázva.
Jó ötlet volt ez az oldal ügyes vagy.