A fokhagymát lereszeljük egy kistálba, hozzáadunk 1 evőkanál sót 1 teáskanál borsot és 2 evők majoránnát. A feldarabolt csirkék mindkét oldalát jól bedörzsöljük az elkészített fűszerrel. Bőrükkel lefele belehelyezzük a tepsibe. 1 dl vizet és 2 evőkanál olajat öntök rá. Lefedve 1 órán át 180 fokos sütőben megpuhítom, majd leveszem róla a fóliát és fél óra alatt pirosra sütöm.
A csirke bőrét meg is tölthetjük ha valaki úgy szereti.
Töltelék
2 db máj
4 db zsemle
4 db tojás
1 kicsi vöröshagyma
1 fokhagyma
Só, bors, majoránna
1 csokor petrezselyem
A zsemlét megáztatjuk, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük, a májat belekaparjuk és hozzáadjuk a tojást, a vöröshagymát és a fokhagymát reszelve, 1 evők sót , 1 teáskanál borsot, 2 evők majoránnát és az apróra vágott petrezselymet. Ezt jól összedolgozzuk és a csirke bőre alá megtöltjük. Ha kell, hústűvel megtűzzük, hogy ne jöjjön ki a töltelék.