Mailänderli / karácsonyi süti
Soginő aki Svájcban él ezt is süti karácsonyra
http://www.about.ch/culture/food/mailaenderli.html
25 dkg margarin
22,5 dkg cukor
pici só
3 tojás
1 citrom reszelt héja
50 dkg liszt
1 tojás (a tésztát megkenni)
A margarint puhán a cukorral,sóval,és a tojással összekeverni, amíg a massza kivilágosodik.
Hozzáadnia citromhéjat a lisztet és keverni, amíg össze nem áll a tészta.
2 órára hűvös helyre tenni.
Tésztát porciózni, hűtőbe tenni és csak kis darabokat kivéve folyamatoson 7 mm vastagságúra kinyújtani. Kivagdosni a formákkal sütőpapírra tenni és 15 percre hideg helyre.
Tojással megkenni.
Sütés kb.10 perc 200 fokon előmelegített sütőben
Jó sütést!
Egyedileg díszítve
|