Gyümölcsös vaníliás túrótorta
Piskóta: 4 db tojás
4 evk cukor
3 evk liszt
1 evk Holland kakaópor
1 késhegynyi sütőpor
csipet só
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez adunk 2 kanál cukrot és a sót, majd kemény habbá verjük. A sárgájához is 2 kanál cukrot adunk és fehéredésig keverjük. Majd a sárgáját hozzákeverjük a fehérjéhez utána óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és kb. 25 (tűpróbáig) sütjük.
Krém:1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 evk cukor
50 dkg túró
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliáscukor
2 dl Hulala habtejszín
1 evk. zselatinpor
lekvár
A pudingport megfőzzük a tejjel és az 1 evk cukorral. Kihűtjük. Az 1 evk zselatint 1 dl vízzel elkészítjük a zsalatinos tasakon leírtak szerint. A túrót szitán áttörjük összeturmixoljuk a pudinggal, a porcukorral és a vaníliáscukorral. A tejszínt habbá verjük majd beleforgatjuk a túróba. Végül a zselatint is hozzá keverjük.
A kihült piskótát vissza tesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral és ráönjük a túrót, a tetejét kirakjuk gyümölccsel. Hűtőbe tesszük.
Tetejére: 2 cs piros tortazselé, 5 evk cukor, 5dl víz
A tasakon leírtak szerint készítsük el,de az itt megadott mennyiségekkel.
A tortazselét ráöntjük a gyümölcsre és néhány órára hűtőbe tesszük.
Megj.: Gyümölcs és lekvár fajtát azért nem írtam, mert mindenki azt tesz rá amit szeret. Én meggy lekvárral és ribizlivel készítettem.
Jó étvágyat!
|