A az élesztőt a tejbe felfutatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és 30 percig kelesszük.
Töltelék
20 – 25 dkg darált dió
15 dkg búzadara
250 gr porcukor
1 vaníliás cukor
2 dl tej
A búzadarára kb 2 dl tejet öntünk és hagyjuk, hogy megdagadjon, majd hozzáöntjük a többi hozzávalót és összekeverjük, jó kenhető állagú legyen.
Tipp.
Ha folyósnak érezzük, még egy kis búzadarát tehetünk bele.
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk és bevagdossuk.
Margarinozunk egy tepsit,belenyújtjuk a tésztát, rákenjük a diós masszát, picit megszórjuk zsemlemorzsával majd ráhelyezzük a szilvát. Vaníliás cukorral megszórjuk és előmelegített sütőben 180 fokon / légkeverés/ pirosra sütjük.