Párolt hal sok zöldséggel
Hozzávalók:
50 dkg halfilé
50 dkg fagyasztott vegyes zöldség
Kisebb fej vöröshagyma
5 dkg vaj
Só, bors, petrezselyemzöld, citromlé
alufólia
A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, 2 dkg vajon megpároljuk.Amikora hagyma kész hozzáadjuk a zöldséget, sózzuk, borsozzuk és félpuhára
pároljuk.A halról leitatjuk a nedvességet papírtörlő segítségével, majd
sózzuk, borsozzuk és megcsöpögtetjük citrom levével.A maradék vajat
összekeverjük kevés apróra vágott petrezselyemzölddel. Az alufóliából 50
cm-es darabokat tépünk 3 vagy 4-et,attól függ hány batyut akarunk
készíteni.Kiterítjük a fóliákat és a közepére szétosztjuk a zöldségeket,
rátesszük a halat és legvégén a vajat morzsoljuk rá.A batyukat
összecsomagoljuk nem túl szorosra, de azért a levegő ne szökjön ki
belőle.Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig pároljuk.Mikor kész
óvatosan felbontjuk, hogy a forró gőz meg ne égessen és így alufóliástól
tányérra tesszük.
Jó étvágyat!
|