Palotai hentestokány
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka
3 evk olaj
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg ecetes uborka
25 dkg lángolt kolbász
1 kávéskanál paradicsompüré
pirospaprika, só
Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, kissé megpirítjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Sóval, pirospaprikával és paradicsompürével ízesítjük, és félpuhára pároljuk. Ekkor beletesszük a felkarikázott uborkát, kolbászt, és készre főzzük. Párolt rizzsel kínáljuk.
Megj.: Ezt az ételt az "55 jóféle kolbászétel" receptkönyvben találtam.
Családomnak rendszeresen főzöm és a recepten nem változtattam.
Jó étvágyat!
|