Csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók : 1 csirkemell
3 db tojás
3 evk. liszt
3 evk.tejföl
15 dkg trappista sajt
1 kávéskanál ételízesítő
1 kis fej vöröshagyma
só,bors,petrezselyemzöld
25 dkg szeletelt bacon
Elkészítés : A tojásokat kissé felverjük majd belekeverjük a lisztet, tejfölt, reszelt sajtot,az apróra vágott petrzselyemzöldet, reszelt vöröshagymát, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.A sóval óvatosan bánjunk,mert az ételízesítőben is van só és a baconban is. A csirkemellet vékony csíkokra vagy kis kockára vágjuk.A csirkemellet belekeverjük a masszába.Őzgerincformát kibélelünk alufóliával úgy,hogy a tetejére is jusson majd.A szeletelt baconnal beterítjük az őzgerincfomát úgy,hogy a szeletek széle túllógjon a formán.Bele öntjük a masszát beborítjuk szalonnával és betakarjuk alufóliával.
Előmelegített sütőben (200 fokon) 40 percig sütjük majd a fóliát kihajtjuk vagy akár le is szakíthatjuk és megpirítjuk a szalonnát. Amikor megpirult a szalonna kiveszem a sütőböl és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kifordítom leveszem róla az alufóliát és visszateszem a sütőbe hogy a tetején is megpiruljon a szalonna.A sütési idő összesen kb. másfél óra.
Jó étvágyat!
Megj.:Sok ilyen receptet lehet találni,de a mi ízvilágunknak ez a legfinomabb.
|