Nyúlpaprikás bográcsban
1.6 kg megtisztított egész nyúl
25 dkg zsír
3 nagy vöröshagyma
4-5 db burgonya
1 – 2 paradicsom
1 db paprika
Só,bors, pirospaprika, erős paprika, őrölt kömény
A nyulat feldaraboljuk apróra és megmossuk. A tüzet a férfiakra bízzuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk, beletesszük a zsírba és megdinszteljük. Közbe hozzátesszük a meghámozott paradicsomot, és a fehér paprikát. Amikor szép aranysárga a hagyma beletesszük a húst és a fent leírt fűszereket ízlés szerint és annyi vizet hogy ellepje. Készre-puhára főzzük.
A végén kockára vágott burgonyát teszünk bele és rotyogtatjuk, addig még az asztalt megterítjük és a családot, leültetjük.
Friss uborkasalátával, kovászos uborkával és friss puha kenyérrel tálaljuk.
Hamar 1,5-2 óra alatt előkészülettel, a hagyma dinszteléssel egyűt.
Jó étvágyat !
|
Hplnap fofjuk elkészíteni. Kivácsian várjuk milyen lesz