Zimtstern/ karácsonyi süti
Fahéjas csillag
Soginő recept
3 tojás fehérje felverve
só
25 dkg porcukor
1 1/2 evőkanál fahéj
35 dkg daráltmandula / vagy dió
Felverni a tojásfehérjét, hozzáadni a porcukrot és félretenni kb 1 dl, amivel a sütiket megkenjük.
Fahéjat a mandulát hozzákeverni és összeállítani a tésztát.
7 mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a csillagokat és ezt is sütőpapírra tesszük
Megkenjük a tojásfehérjés cukorral es 5-6 órára vagy éjszakára hagyjuk száradni az eredeti recept alapján.
Én 2 órát pihentettem.
Sütés
5 percig sütjük 220 fokon előmelegített sütőben.
Nagyon finom és puha :)
Jó sütést !
Sütés előtt !
|