Vaníliakrémes muffin
Hozzávalók 12 db-hoz:
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
1 tojás
12,5 dkg cukor
1 cs vaniliáscukor
0.8 dl étolaj
2.5 dl tejföl
fél citrom reszelt héja
1 marék mazsola
30 gramm étcsoki
Vaniliakrém:1 tojássárgája,1 evk liszt, 2 evk cukor, 2 dl tej,fél csomag vaniliáscukor
Tetejére csokimáz: 60 gramm étcsoki, 2 evk étolaj
A tésztához külön össze keverjük a száraz és a nedves hozzávalókat,majd a nedves hozzávalókhoz hozzákeverjük a mazsolát és az összedarabolt csokit és utána a száraz hozzávalókat.A tésztát beletöltjük a muffinsütő mélyedéseibe és előmelegített sütőben megsütjük.Ha kész hülni hagyjuk.
Krémhez a tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a liszttel. Ez először darabos lesz,de folyamatosan kevergetve és fokozatosan hozzáöntve a langyos tejet nem lesz csomós, utána pedig lassan felforraljuk.Mikor megfőtt a krém belekeverjük a vaniliáscukrot,de ezután már nem főzzük.
Ha kihült a muffin is és a krém is megtöltjük a muffinokat.Zsírpapírból tölcsért csinálunk és beletöltjük a krémet.A muffinokba lyukatszúrunk egy késsel és a papírtölcsér segítségével megtöltjük a muffinokat.
Tetejére az összetördelt étcsokit és az olajat gőz felett megolvasztjuk majd bevonjuk vele a muffinokat.
|