Spenót főzelék ,sonkás-szalonnás tojás muffin
Hugi recept
Sonkás- szalonnás tojás muffin receptet az Andi konyhájából próbáltam ki
Hozzávalók: 450 grammos gyorsfagyasztott paraj
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Főzelék készítése: A vajat felforrósítjuk és beletesszük a lisztet.Rántást
készítünk.Majd a tejet folyamatosan adagolva és kevergetve hozzáöntjük a
rántáshoz és sűrűre főzzük.Ízesítjük sóval,borssal és a zúzott
fokhagymával. Amikor már sűrű hozzáadjuk a felolvasztott és levétől
lecsepegtetett parajt,majd újra felforraljuk és kész is a főzelék. Fontos
hogy a levét lecsepegtessük különben híg lesz a főzelék.
Muffinhoz:muffin sütőforma,bacon,tojás,sajt
Saját elkészítés szerint
Adagot direkt nem írtam. Leírom az elkészítését és abból mindenki ki tudja
számolni, hogy a családjának mennyit kell készítenie.Az én családomnak: a
gyerekeknek és jómagamnak egy, a férjemnek pedig kettőt csináltam.
A muffin sütöformát kibéleljük baconnal, én három félbevágott darabot
tettem, hogy a szélét is betakarja különben beleragad a tojás. Ezután
beleütöttem egy tojást és a tetejét megszórtam reszelt
sajttal.Előmelegített sütöben 200 fokon 10 percig sütöttem, így lágy lett a
sárgája. Aki a kemény sárgáját szereti az még 3 percig tovább süsse. Mikor
kivesszük a sütőből várjunk néhány percet és csak utána vegyük ki a
formából.
Persze nem csak spenóttal finom, hanem reggelire vagy vazsorára puha
kenyérrel is kiváló.
Jó étvágyat!

|