1 egész csirkét megmosunk, kettévágjuk és bedörzsöljük ízlés szerint fűszer sóval
Töltelék
1 marék konzerv gomba, / vagy 2 nagy fej gomba
2 db máj
1 kisfej vöröshagyma
1 csokor zöldség zöldje apróra vágva
1 egész tojás
1 főtt tojás reszelve
1 szelet kenyér belseje
Só, bors
1 fokhagyma áttörve
Egy serpenyőbe pici olajat teszünk és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, gombát és a májat. Ezt készre dinszteljük.
Amikor kihűlt hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összekeverjük.
A fél-fél csirke bőre alá szétosztva a tölteléket betöltjük.
Hústűvel nem szükséges megtűzni, ha ügyesek vagyunk, nem jön ki a töltelék.
Jénaiba tesszük, pici vizet és olajat teszünk, alá lefedjük fóliával és 200 fokos sütőben először puhítjuk, majd amikor puha a husi levesszük a fóliát és pirosra sütjük.