Lencseleves / 4 személyre
Anyukám recept
20 dkg lencse
1 db sárgarépa
1 db zöldség
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
12 ujjnyi karikára vágott füstölt kolbász
Só, bors
2 evőkanál zsíron a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a répát és a zöldséget hosszúkásra vágva, felöntjük kis vízzel, hogy ellepje és megpuhítjuk.
Amikor kész hozzáadjuk a fokhagymát reszelve, a kolbászokat , lencsét és felöntjük vízzel hogy jól ellepje, sózzuk, borsozzuk, és készre-puhára főzzük.
A végén rántással sűrítjük „ rántás= 2 evőkanál olajon 1 evőkanál lisztet megbarnítunk, és kávéskanál pirospaprikával elkeverjük ".
A kész rántással és tejföllel kicsit besűrítjük a levest!!!!
Jó étvágyat!!
|