Karfiolleves petrezselymes galuskával
1 fej karfiol
1 db répa
1 db petrezselyem
1kis fej vöröshagyma
Só, bors, pirospaprika
Petrezselyme galuska
2 db tojás 0,5 dl víz 2 csipet só pár petrezselyem zöld apróra vágva és annyi lisztel keverjük össze, se túl kemény se túl lágy galuskát kapjunk. Kiskanállal jól szaggatható legyen.
Rántás
2 evők olajon 2-3 evők lisztet megbarnítunk, majd 1 teáskanál pirospaprikát adunk hozzá.
Elkészítés
3 evőkanál olajon a megtisztított karikára vágott répát és petrezselymet megpároljuk, a reszelt vöröshagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lehet beletenni ételízesítőt, vagy leves kockát aki szereti, felöntjük vízzel, amikor felforr beletesszük a rózsáira szedet karfiolt és félpuhára főzzük. Beleszaggatjuk kiskanállal a galuskát és rántással picit besűrítjük. Készre főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
|