Brunsli / Karácsonyi süti
Soginő Svájcban él ezt süti karácsonyra.
http://www.bettybossi.ch/de/pdf/detail_SchwerpunktthemaSaison_pdf_80.pdf
20 dkg cukor
25 dkg mandula darálva / vagy dió
2 evőkanál liszt
késhegynyi fahéj
2 tojás fehérje kemény habba verve
10 dkg étcsokoládé darabolva vízben felolvasztani
én még 2 db narancs reszelt héjját tettem bele
Cukrot,mandulát,lisztet és a fahéjat összekeverni,hozza a tojásfehérjét felverve.
Csokoládét 1 evőkanál vízben megolvasztani,kikeverni, hogy ne legyen darabos és a masszához keverni.
A tésztát porciózni és hűtőbe tenni. Zacskó vagy műanyag fólia alatt 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Egy kicsit ragad alul...van aki kristálycukron nyújtja ki,van aki kinyújtja különböző mintákat kivagdos és utána mártogatja cukorba.
Sütőpapírra rakjuk es 6 órát szárítjuk a recept alapján, én 2 órát pihentettem.
Sütés kb 5 perc sütő középen 220 fokon előmelegített sütőben.
Kivesszük és egy rácson hagyjuk kihűlni. Dobozban hűvös helyen 2 hétig eláll
Nagyon finom és puha:)
Jó sütést!
|