A tölteléknek valót egy tálba tesszük és összedolgozzuk. A paprikába töltjük, úgy hogy hagyjunk egy kis helyet, mert a rizs a magába szívott medveségtől meg fog dagadni.
Egy edénybe tesszük, ráöntjük a paradicsom levét, öntünk hozzá kis vizet , megcukrozzuk és feltesszük főni.
A kimaradt húsból gombócot készítünk és így tesszük az edénybe.
Amikor kész 1 evőkanál olajon 1-2 evőkanál lisztet pirítunk és besűrítjük vele a töltött paprika levét.
Jó étvágyat !
Töltött paprika 2
A hozzávaló ugyan az csak pirospaprika nem kerül a töltelékbe, és az elkészítése más!!
A rizst pici olajon és vöröshagymán félig megpuhítjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és megtöltjük a paprikát.
Az edénybe 2-3 evőkanál olajon 3-4 evőkanál lisztből rántást készítünk, és erre öntjük a paradicsom levét, kis vizet és cukrot, majd ebbe helyezzük bele a töltött paprikákat és készre főzzük.