[2-1]
Csorba leves
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
1 kis fej hagyma
2-3 szál lestyán
30 dkg hús
1/2 kg csont
4 dkg rizs
késhegynyi bors
2 evőkanálnyi liszt
1 liter káposztalé
A jól megmosott csontot főni tesszük, lehabozzuk, majd 1 óra múlva leszűrjük. A zöldséget megreszeljük, a hagymát apróra vágjuk és a csontléhez adjuk. Ha puhára főtt, káposztalével vagy „bors"-sal (korpaciberével) savanyítjuk (citromsót is használhatunk). Ledaráljuk a húst, elvegyítjük a rizzsel, borssal, sóval, liszttel, majd a masszából apró gombócokat formálunk, s azokat a levesbe főzzük. Lassan forraljuk, hogy a gombócok ne főjenek szét, majd hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt és még kevés ideig együtt főzzük.
Nagyon finom a családom nagyon szereti.
|
Várom receptjeiteket , hogy másokkal is megoszthassuk.
Ha képet is szeretnétek feltölteni és nem sikerül küldjétek el és felteszem.
varibcsi@freemail.hu |
[2-1]
|