Gesztenyés-tejszínes szelet
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
3 evők porcukor
1 evők rumaroma
2 evők kakaó
Tej / annyi hogy jól összeálljon, nekem 3 dl tej elég volt hozzá
A feni hozzávalókat egy tálba összedolgozzuk és egy kis tepsibe vagy jénaiba belenyomkodjuk.
Tetejére:
0,5 liter tejszín / Hulala
250 gr gesztenyemassza
2 evők porcukor
A gesztenyemasszát összetörjük, és a porcukorral elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük. Rásimítjuk a kekszes alapra. Pár órára hűtőbe tesszük és tálaláskor reszelt csokoládéval, vagy reszelt gesztenyemasszával tálaljuk.
Én este szoktam elkészíteni és másnapra jól összeérnek az ízek. Egyszerű, gyors süti.
Jó étvágyat!
|
Még nem csináltam meg, de tuti, hogy megfogom! Nagyon szuper az oldal, gyakran fogom látogatni!