Rakott burgonyás palacsinta
/ Hugi recept /
Palacsinta tészta:
30 dkg főtt, áttört, kihűtött burgonya
30 dkg liszt
1 tojás
5 dl tej
só
Töltelék:
15 dkg sajt
20 dkg sonka
3 dl tejföl
só,bors
A palacsinta tészta hozzávalóit összekeverjük, hogy egy sűrű palacsinta
tésztát kapjunk. Palacsinta sütőben pici olajjal 10-12 palacsintát sütünk,
kb 3-4 mm vastagságúakat.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk
és összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. Egy kevés sajtot hagyjunk a
tetejét megszórni. Egy kerek jénait kicsit kiolajozunk és lerétegezzük a
palacsintát. Kb. egy evőkanálnyi massza kerüljön a palacsintákra. Én úgy
csináltam, hogy a kisült palacsintát rögtön tettem a jénaiba és rá a
masszát. A tetejére is kerüljön massza és a reszelt sajt. Előmelegített 200
fokos sütőben 10 percig sütöttem. Legalább fél órát pihentessük, és csak
utána szeleteljük, mint egy tortát.
Jó étvágyat! |