Gyümölcsös piskóta
Hugi recept
Ez a recept a TV Paprika, Édes Nagyik műsorából való. Kicsit módosítottam rajta.
Hozzávalók:
6 db tojás
37,5 dkg liszt
37,5 dkg porcukor
21 dkg vaj
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliáscukor
2 dl tej
csipet só
2 evk kakaópor
1 kg friss meggy
1 evk liszt
Elkészítés:
A meggyet becukrozzuk és legalább egy éjszakát állni hagyjuk.
Felhasználás előtt a levét kinyomkodjuk és egy evőkanál liszttel
megszórjuk, összekeverjük. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy 27x35-ös
tepsit kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg liszttel.
A 37,5dkg lisztet keverjük össze a sütőporral. A tojásfehérjét verjük
kemény habbá a csipet sóval. A tojássárgáját keverjük habosra a kétféle
cukorral és a margarinnal. Majd a margarinos keverékhez váltogatva
adagoljuk a lisztet és a tejet és jó alaposan keverjük össze. Ezután
óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot,úgy hogy a hab ne törjön
össze. A massza felét a tepsibe símítjuk a másik felébe belekeverjük a
kakaót és a sárga masszára símítjuk.
Rászórjuk a meggyet és 25-30 perc
alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ez az eredeti recept én a következőket módosítottam rajta.
1. Vaj helyett margarint használtam
2. 720 ml-es magozott, cukrozott megybefőttet használtam. Lecsöpögtettem a
levét és ugyan úgy beliszteztem.
3. 31x35-ös tepsit használtam.
4. 180 fokon légkeveréssel 25 percig sütöttem.
5.Porcukorral nem hintettem meg, mert nekem elég édes volt így is a
sütemény.
Jó étvágyat!
|