Savanyúkáposztaágyon sült csirkecombok
Hugi recept
Hozzávalók:8 db csirkecomb
1 kg burgonya
30 dkg savanyúkáposzta
1 db nagy alma
1 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
olaj, só, bors
Előkészületek: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Mikor megfőtt leöntjük a vizet és kihűtjük.
A savanyúkáposztát átmossuk lecsöpögtetjük és tálba tesszük, hozzá reszeljük nagy lyukú reszelőn héjastól az almát és a félkarikára vágott vöröshagymát, majd lazán összeforgatjuk.
A combokat megmossuk, leitatjuk róla a vizet és besózzuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
Elkészítés: Egy jénait kiolajozunk. A meghámozott és karikára vágott burgonyát beletesszük, sózzuk, borsozzuk.Rátesszük a savanyúkáposzta keveréket, majd megkenjük a tejföllel. A csirkecombokat kevés olajon pirosra sütjük és így tesszük a káposztás ágyra. Megszórjuk még egy kis borssal és lefedve előmelegített sütőben(200fokon) 1 óráig sütjük. Majd levesszük a fedelet és még 10 percig rotyogtatjuk.
Megj.: A csirkecomb lehet alsó vagy felső, de akár csirkeszárnyból is elkészíthető.
Jó étvágyat!
Én Oldalassal, fél csírkével és gancával készítettem
Bódi Margó módra kicsit másképp!!!
1 kg savanyú káposzta
Fél csirke
10 szeletelt oldalas
Káposztát megmossuk, kizsírozott tepsibe tesszük majd a besózott húsokat rátesszük. Lefóliázzuk és puhára sütjük, amikor kész kanállal szaggatunk gancát rá és együtt sütjük pirosra.
Krumpli ganca
4-5 nagyobb burgonya
Meghámozzuk a burgonyát, kockára vágjuk, felöntjük vízzel, hogy jól ellepje és puhára főzzük. Amikor kész sózzuk, borsozzuk, és a vízbe összetörjük. Amikor forr annyi lisztel fözzük fel, hogy sűrű legyen.
Jó étvágyat !

|
Kedves Olvasó!
Voltam bátor elkészíteni emme igen finom ételt. Mivel őseim a felvidékről származnak ezért sem hagyhattam ki, azt hiszem sürün az aztalomra fog kerülni.
Láttam Bódi Margó disznótoros müsorát a TV-ben azóta kerestem a receptet sikerült megtalálnom nagyon boldog vagyok. Nem csak a zenéjüket szeretem hanem ezt a csodálatos savanyú káposztát oldalassal és krumpli gancával. köszi