Anett a kakaókrémes márványtortámat készítette el kuglóf formába és csak a lisztet helyetesítette be a liztérzékenyeknek való lisztből és nagyon finom .
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl tej
1 csomag sütőpor
25 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricaliszt
1 citrom reszelt héja
A tojások sárgáját a cukorral keverjük és hozzáadjuk sorba a többi hozzávalót.
A masszát ketté vesszük és a másikba 2 evőkanál kakaót keverünk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és elosztva 2 fele a kakaós és a fehér masszához adjuk óvatosan.
Egy kuglóf formát kivajazunk és kilisztezünk. Közepéről elkezdjük rakni 2 evőkanál fehér majd 2 evőkanál kakaós masszát és egymásra szépen még el nem fogy massza.
Előmelegített 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
2010.03.31. 08:50
Anett
Meggyes pite
HOzzávalók:
30 dkg rizsliszt
15 dkg cukor
4 db egész tojás
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
kiskanál szódabikarbóna
1 üveg kimagozott meggy
A tojásokat a cukorral kikeverjük, folyamatosan hozzáadagoljuk a szódabikarbónával elkevert rizslisztet, a tejet és az olajat . Robotgéppel könnyebb elkeverni. Sűrű, de önthető masszát kapunk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe beleöntjük a masszát, tetejére meggyet szórunk. Kb. 45 perc a sütési ideje, tűpróbával nézzük meg hogy megsült-e. A szódabikarbónától szép magasra feljön. Az állaga a rizsliszt miatt kicsit szemcsésebb.
Könnyen elkészíthető.
2010.03.24. 18:30
Anett
Túrótorta
Hozzávalók:
2 cs túró (fél kiló)
1 cs zselatin (legjobb a Horváth Rozi-féle)
fél citrom leve, reszelt citromhéj
porcukor
1 cs tejszínhabpor
1 kis kefír
a tetejére bármilyen gyümölcs jó
Egy kis lábast, vagy mélyebb tálat, formát kibélelünk alufóliával, ebbe kell majd önteni a masszát.. A túrót összetörjük villával, hozzákeverjük a kefírt, a porcukrot (ízlés szerinti mennyiséget), a citrom levét, a citromhéjat. A tejszínhabport a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük, óvatosan beleforgatjuk. A zselatint elkészítjük, és mielőtt még teljesen kihűlne, belekeverjük a masszába és az egészet beleöntjük a folpackkal kibélelt formába. Betesszük a hűtőbe, és néhány órát állni hagyjuk, hogy összeálljon. Ha kész kiborítjuk egy tálra és tejszínhabbal, gyümölccsel tálaljuk.
2010.03.24. 18:29
Anett
Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál cukor
csipet só
7 evőkanál kukoricaliszt
sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk, mély tálakba tesszük. Először a tojásfehérjét felverjük robotgéppel (egy pici sót lehet bele tenni).
Majd a tojássárgáját a hét kanál cukorral elkeverjük. Beletesszük a hét kanál kukoricalisztet is. Ezután a tojásfehérjés habot óvatosan beleforgatjuk, vigyázzunk arra, hogy ne törjön össze.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleöntjük a masszát. Tűpróbig sütjük (akkor jó, amikor már nem ragad rá a hústűre a massza.
Ha kisült, kiborítjuk egy deszkára, a papírt lehúzzuk róla, és még melegen feltekerjük egy konyharuhába. Ha kihült a belsejét megkenjük lekvárral.