Hájas süti
/ anyukám készítette /
50 dkg háj
20 dkg liszt
A hájat húsdarálón kétszer átdaráljuk, majd a liszttel összegyúrjuk és félretesszük.
40 dkg liszt
5 evők tejföl
1 tojás sárgája
1 evők. ecet
1 evők. cukor
csipet só
A fent leírtakból rétestésztát készítünk . Jól kidolgozzuk.
Kinyújtjuk a tésztát és a lisztes hájat rákenjük. A tésztát a hájra hajtogatjuk, felülről lefele és alulról felfele, majd egyik oldalról indulva 3-4 szer felhajtjuk . Fél óra pihenés. Utána kinyújtjuk és újból hajtogatjuk a fent leírtak szerint ezt megismételjük még 2 szer fél óránként.
4 dik nyújtásnál 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát , szélébe , diót, mákot, lekvárt, vagy gesztenyét teszünk. egyszer ráhajtjuk a tésztát , de nem nyomjuk össze. Daraboljuk tetszőleges nagyságúra, megkenjük tojás sárgájával, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!
|