Nagyi levese
/ezt már anyu készítette /
A levest Nagyi még az ő felmenőitől tanulta
Amikor házi gyúrt tésztát készített a végeit mindig levágta és ebbe az alap levesbe főzte bele pl: derelye krumpligombóc stb...
Fánkot is amikor készítette, a tésztából kis gombócot csinált kisütötte és a levest erre merte rá.
Leves:
2 evők olaj
1 kis fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, ételízesítő
petrezselyemzöld
Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
1 teáskanál pirospaprikával és ételízesítővel megszórjuk majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés zöldség zöldjét összekötözve teszünk hozzá és felengedjük 0,5 liter vízzel.
15 percig főzzük majd frissen készült tésztát teszünk bele, és készre főzzük.
Tejföllel tálaljuk!
Jó étvágyat!
|