Túrós és lekváros derelye
/ anyu készítette /
2 db tojás
0,5 dl víz
csípett só,
liszt
A fenti hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk vékonyra, képzeletben megfelezzük a tésztát és a másik felébe töltelékből kis halmokat rakunk.
Ráhajtjuk a máik felét , és derelyevágóval elvágjuk.
Forró sós vízben kifőzzük a tésztát.
Amikor kész prézlibe forgatjuk. a túrósat tejföllel a lekvárosat porcukorral tálaljuk.
Töltelék:
- házi lekvár
- Túró:
250 dkg túró, 1 tojás, csipet só, 1 evők. cukor, 1 teáskanál búzadara. Jól összekeverjük.
A túrósat mi vaníliacukros tejfölbe forgatjuk, Nagymamámnál így ettük.
Jó étvágyat!
|