Túrógaluska
Forrás : / Kiskonyhám ízei /
50 dkg túró
2 tojás
2 kanál tejföl
2 kanál cukor
10 dkg rétesliszt (vagy sima) +3 kanál
csipet só
A fent leírtakat egy tálba összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük.
Kivesszük és ha úgy érezzük puha a tészta még teszünk hozzá lisztet.
Vizet forralunk, pici olajat öntünk bele majd , kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat .
A kanalat mindig mártsuk a főzővízbe, hogy ne tapadjon hozzá a tészta. Főzési idő kb. 5 perc, nem szabad túlfőzni, mert széteshet.
Zsemlemorzsát kevés olajon megpirítunk.
A végén óvvatosan forgassuk a túrógaluskákat a pirított zsemlemorzsába.
Lekvárral vagy tejföllel vagy fahéjas cukorral tálaljuk.
Jó étvágyat !
|