Oreo keksz házilag
A kekszhez:
- 225 g liszt
- 125 g Holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 125 g porcukor
- 125 g vaj
- 1 tojás
A krémhez:
- 50 g vaj
- 250 g porcukor
- 4 ek tejszín
- 1 tk vanília aroma
Elkészítés
A krém:
- A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával.
- Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd hűtőbe tesszük.
A keksz:
- A lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, és a sütőport összekeverjük.
- A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és a gyúrófejes robotgéppel addig gyúrjuk, amíg tésztává össze nem áll.
- Kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk, és 4 cm-es kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon 7 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
- A krémből 1-1 kiskanálnyit a keksz egyik felére teszünk.
- Rátesszük a keksz másik felét, majd addig összenyomjuk, amíg a krém eléri a kekszek széleit.
- Egy kés segítségével eltávolítjuk a felesleget a szélekről.
- A kekszeket a hűtőbe tesszük, amíg a krém meg nem szilárdul.
|
Szia!
Már régóta szemezek az Oreo keksz elkészítésével,Nálad látom először,hogy vanília aromával és nem kivonattal készítetted.Van különbség a kettő között?