Burgonyaleves
0, 5 kg burgonya
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 db fokhagyma
5-6 karika füstölt kolbász
Só, bors, babérlevél, pirospaprika, őrölt kömény
2-3 evőkanál tejföl, 1 csapott evők. liszt
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A répát is megtisztítjuk és kockára vagy vékony karikára vágjuk.
Főzőedénybe 3-4 evők. olajat öntünk beletesszük a burgonyát, répát az apróra lereszelt vöröshagymát, fokhagymát és kicsit megdinszteljük. Majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és őrölt köménnyel megszórjuk , 3-4 babérlevelet teszünk bele és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Amikor félig megfőtt a burgonya beletesszük a kolbászokat és készre fözzük. A végén a levest tejfölös liszttel behabarjuk.
Jó étvágyat!
|