Grízes mézes zserbó
/ anyukám készítette /
2 egész tojás
15 dkg cukor
6 dkg vaj
4 kanál méz
4 kanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna, a hozzávalókat gőz felett felmelegíteni és
még melegen 60 dkg lisztet belekeverni.
Amikor hűl, a tésztát 4 részre osztani, vékonyra nyújtani és előmelegített sütőben10-12 perc alatt pirosra sütni.
Krém:
25 dkg margarint habosra keverni 20 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral.
8 dl tejben 8 evőkanál búzadarát megfőzni, ha kihűlt a kettőt jól összekeverni.
Az alsó lapot krémmel töltjük meg, a középsőt baracklekvárral, a következőt ismét krémmel
töltjük meg.
A tetejére csokimázat öntünk.
Jó étvágyat !
|
Kedves Ibcsi!
Nagyon tetszik a recept, szeretném elkészíteni. Érdeklődnék, hogy kb. mekkora tepsihez van ez az adag?
Üdvözlettel: Veronika