Hókifli
2 dl tejföl
10 dkg zsír
1 dkg élesztő
1 evők cukor
Csipet só
1 tojás
A fent leírtakat annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Hűtőbe tesszük pihenni 1 órára.
Kivesszük 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk és a szélébe lekvárt, vagy diót teszünk, kettőt hajtunk, rajta majd felszeltetjük 3 cm-res darabokra.
Előmelegített sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Amikor kész, porcukorba forgatjuk.
Ötlet
Pogácsaszaggatóval is kiszaggathatjuk a tésztát.
Diótöltelék: 1 bögre darált diót, 2-3 evők cukorral és annyi langyos tejjel keverem össze, hogy jól összeálljon,és ne morzsolódjon a dió.
Jó étvágyat!
|
Szia!Figyelj oda mert most találtam rá az oldaladra és belenézegettem a receptekbe de a goffrinál és ennél is hiányzik a liszt mennyisége.Amibe eddig belelapoztam a többi jó.Amúgy klasszak a receptjeid!!!