Káposztás kifli
4 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 tojás sárgája
10 dkg margarin
1 evők. olaj
Liszt
Töltelék
1 kis fej káposztát lereszelünk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral és 3 evőkanál olajon megdinszteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
A tejben az élesztőt felfutatjuk, hozzáadjuk a cukrot, olajat az olvasztott vajat, sót, a tojás sárgáját és annyi liszttel keverjük össze, hogy a kezünkről leváljon.
30 percig kelni hagyjuk.
Amikor megkelt a tészta 4-5 kiscipóra szedjük, kerekre kinyújtjuk és megkenjük, a káposztával, háromszögekre vágjuk és feltekerjük.
Megkenjük a tojás fehérjével és előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
|