Babgulyás
1 kg sertés lapocka
3 dl bab / 1 nappal főzés előtt beáztatni
2 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
Só, bors, babérlevél, pirospaprika
2 tojásból, lisztből pici sóval galuskát készítünk.
15 dkg zsíron a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott lapockát. Kifehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk 1 evők piros paprikával 1 teáskanál borssal és 2 evők sóval, felöntjük vízzel és félpuhára főzzük. Beletesszük a babot a zöldségeket kerekre vágva és a babérlevelet. Mielőtt majdnem puhára főtt már a bab, galuskát szaggatunk bele kis kávéskanállal.
Fűszerezni ízlés szerint még lehet!!
Tejföllel tálaljuk!!
Jó étvágyat !
|